lördag 12 maj 2012
Kamillas mintmousse
Liksom med Whisytryffelmoussen så blev ena halvan dessert och andra halvan av satsen satsen blev fyllning i en tårta.
Recept mint-mousse, 4 pers:
100g mintchoklad (tex Marabou premium)
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Smält chokladen över vattenbad i en värmetålig skål.
Vispa grädden LÖST.
Vispa äggulorna fluffiga ( i separat skål).
När chokladen har smält så vänd ner den och äggulorna i skålen med grädde. Vispa ihop det försiktigt.
Ställ in skålen i kylskåpet. (Om det skall serveras i portionsskålar skall du hälla upp moussen i dem innan du ställer in det i kylskåpet.). Låt stå i minst 2 timmar innan användning/servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar