måndag 4 juni 2012

Banana split

Mums!!! Gjorde egna maränger till G:s födelsedag och det blev några över. Så igår blev det banana split till dessert! I botten en banan, två kulor bananglass och två kulor vaniljglass. Över det vispad rädde och så toppad med hemgjorda maränger och chokladsås.
Ullaredsljusen var tända med ;-)

Maränger:

4 äggvitor
1,5 dl florsocker

Häll i äggvitorna och 0,5 dl av florsockret i en skål. Vispa med elvisp. När det börjar att bli till skum så rör försiktigt ner resten av sockret, lite i taget. Vispa till hårt skum. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i 90-100 grader i 1,5-2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå i ugnen runt en halvtimme till.

2 kommentarer:

  1. Åh vad det ser gott ut, en riktig klassiker som alltid funkar!

    SvaraRadera
  2. Vilkas två fina bloggar du har.
    Jag som älskar textil och att baka det passar mig perfekt. Så roligt. Jag blir verkligen glad av att titta in här. Det kommer jag att göra igen.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera